Nieuws

/Nieuws
Nieuws2019-01-22T09:58:43+00:00

Nieuw: Bewust Bewegen

Wat is bewust bewegen?
Dankzij een uitgebalanceerde combinatie van staande, zittende en liggende oefeningen komt tijdens een les Bewust Bewegen in ruim een uur elk lichaamsdeel aan bod. Daarbij is er bijzondere aandacht voor de adem, die helpt om de bewegingen te ondersteunen. De les eindigt altijd met een ontspanningsoefening. Wat u leert kunt u ook thuis toepassen.

Voel u fit en zelfverzekerd
Bewust bewegen is gericht op de ouder wordende mens. U wordt uitgenodigd om met aandacht binnen eigen grenzen te verkennen wat er lichamelijk mogelijk is. Het is bedoeld om op een plezierige en bewuste manier actief te blijven, zowel fysiek als mentaal.

Wie, wat en wanneer
Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom op maandagavond van 19:00 tot 20:15 in zaal Linde in Stroud. Er wordt gewerkt in blokken van 7 weken van schoolvakantie tot schoolvakantie. U betaald ook per blok van 7 lessen. Per groep zijn er maximaal 8 deelnemers. U draagt comfortabele (sport)kleding en heeft daarnaast een oefenmatje nodig.

Meer informatie, proefles of aanmelden
Bel of app Debora Lodewijk op 06-20 785 841 of stuur een email naar deboralodewijk@yahoo.com

Ernsten in Stroud

De komende maanden exposeert amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten zijn kleurrijke olieverf portretten in het vernieuwde Stroud. De schilderijen voegen een extra dimensie toe aan de stijlvolle inrichting. Ernsten exposeerde vorig jaar oktober met veel succes in de Kunstkelder en is blij dat hij wederom een expositiemogelijkheid in zijn geboortedorp heeft gevonden. Zijn schilderijen karakteriseren zich door een treffende weergave van menselijke emoties in vloeiende lijnen en zorgvuldig gekozen kleuren. Zijn schilderijen toveren bij menig toeschouwer een glimlach op het gezicht. De getoonde schilderijen zijn ook te koop. Van ieder verkocht schilderij gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Esperanza Bolivia, een kleinschalig kindertehuis in Bolivia waar weeskinderen hoop voor een betere toekomst vinden. Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van al zijn portretten van bekende en onbekende mensen.

Ook exposeert Astrid Kraus met enkele kunstwerken, wilt u weten wat zij maakt kijk dan even op haar website: www. atelierlupine.nl

Financieel Café

Woon je in Putten en kan je hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier?
Kom dan naar het Financieel Café in Stroud.
Het Financieel Café is een initiatief van Humanitas Noord-Veluwe, Stimenz Putten en Stichting Welzijn Putten.

Elke woensdag:
9.30-10.30 uur     vrije inloop
10.30-12.00 uur   op afspraak

SOS Kinderdorpen

Help uw portemonnee en de kinderen

Onze grootste bron van inkomsten is de winkel met 2e hands kleding. U kunt hier voordelig kleding kopen, maar u kunt ook uw gebruikte kleding inbrengen.
Dit kan tijdens de openingstijden van de winkel, die is te vinden in de kelder van Stroud.

Maandag van 13.30 uur tot 16.00 uur
Woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur
Elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 uur tot 11.30 uur

Kids & koffie

Elke woensdag van 10.00 uur – 11.30 uur staat de koffie klaar voor alle ouders, grootouders en verzorgers met kinderen van 0 – 4 jaar.
Doel: elkaar ontmoeten en informatie kunnen vinden en delen. Terwijl de grote mensen koffie drinken kunnen de kinderen spelen.

Elke eerste woensdag van de maand is er een thema met een deskundige.

5 december: Vraag en antwoord over opvoeden (door Icare)

Elke derde woensdag van de maand een creatieve activiteit voor ouders en kinderen.